Logboek nest Froukje x Ollie

Woensdag
17 juli 2019
De puppen zijn nu een week oud. Froukje neemt de verzorging heel serieus. Voeden, uitgebreid wassen, buiken masseren om de ontlasting te stimuleren en het afval recyclen. De kleintjes groeien lekker
Woensdag
10 juli 2019
Om 2 uur is er nog steeds geen teken van hernieuwde activiteit. Omdat het toch wel heel lang duurt bel ik de dierenarts om te overleggen wat we zullen doen. Middenin het gesprek verschijnt de zevende pup, een zwart-wit reutje van 520 gram. Verder overleg mer de DA is dus niet nodig, we kunnen rustig wachten op wat er verder komt. De buik lijkt nog niet helemaal leeg...

Wanneer het licht wordt is Froukje helemaal ontspannen. Ze heeft zelfs een uurtje liggen dommelen. De buik lijkt nu toch helemaal leeg te zijn. Ook omdat we maar zes placenta's hebben gezien gaan we voor de zekerheid nog even langs bij de dierenarts. Ook die stelt vast dat de buik leeg is. Kennelijk hebben we wat betreft de placenta's toch niet goed opgelet...

Een nestje van 7 Wetterhoun-Barbetpuppen, drie zwarte teefjes, drie zwarte reutjes en een bont reutje ligt de tijd lekker te verdelen over slapen en drinken.

Dinsdag
9 juli 2019
Froukje heeft de nacht rustig geslapen, maar nu zit ze af en toe wat oppervlakkigte hijgen. Ze eet haar ontbijt niet op. Kennelijk beginnende weeën. Ze eet haar ontbijt niet op en gaat regematig haar bench in, alsof ze een nestje wil maken.

Rond de middag wordt Froukje onrustiger. Ik trommel de hulptroepen op, want het gaat nu toch wel beginnen. In de loop van de middag worden de weeën sterker en frekwenter en om kwart over vier vang ik de eerste pup op. Een zwart teefje met witte voetjes, 510 gram. Froukje doet het rustig aan, om halfzes komt de tweede pup, een tamelijk klein zwart reutje van 320 gram.
Om 9 uur liggen er zes zwarte puppen in de werpkist, 3 teefjes en 3 reutjes.

Er is goed te voelen dat de buik nog niet leeg is, maar Froukje last nu een grote pauze in.

Maandag
8 juli 2019
Gisteravond was de temperatuur 38,0, wat hoger dan normaal en vanochtend 37,1. Nu toch wel?
De buik van Froukje nog boller geworden en kan ze echt geen lange wandelingen meer aan. Daaom met Froukje naar de dichtbij gevestigde dierenarts gewandeld om haar te wegen. Vrijdag ging dat nog in twee keer een half uurtje, nu doen we er twee keer 3 kwartier over. Ze is 7,5 kilo aangekomen en weegt nu 36,5 kilo.

Begin van de middag zie ik dat Froukje de slijmprop verliest, die de baarmoedermond afsluit. Dan zal de bevalling toch niet lang meer op zich laten wachten.

Zaterdag
6 juli 2019
Sinds een week houd ik de temparatuur van Froukje bij. Die zal op zeker moment snel meer dan een graad dalen en dat geeft aan dat de bevalling in de komende 24 uur zal beginnen. Vanochtend (6:30) was de temperatuur nog de normale 37,6 (voor een hond tamelijk laag), vanmiddag (12:00) was de temperatuur geaald naar 37,1. Zou het nu al aanstaand zijn? Wel erg vroeg...
Om zes uur toch weer 37,6. Loos alarm?
Woensdag
3 juli 2019
Nog een weekje te gaan. Froukje is intussen 6 kilo aangekomen en weegt nu 35 kilo.
In de buik is het een drukte van belang; dat is niet alleen te voelen maar ook te zien. Zonet zag en voelde ik er zeker drie tegelijk.
De wandelingen worden korter, maar duren nog minstens evenlang omdat het tempo zakt.
Vrijdag
11 juni 2019
Vanmiddag is de echo gemaakt. We zagen er "heel veel", volgens de dierenarts "gemakkelijk evenveel als de vorige keer"! We gaan het rond 11 juli zien.
Vrijdag
10 mei 2019
Tweede dekking zo mogelijk nog vlotter. Froukje is helemaal voldaan. Nu afwachten tot Echo met 4 weken.
Donderdag
9 mei 2019
Vanochtend de eerste ontmoeting Froukje - Ollie. Ze mogen elkaar wel. Koppeling na een kwartiertje en zonder problemen gelukt. Morgenochtend nog een keer.
Woensdag
8 mei 2019
Tweede progesterontest. Uitslag: 8,6. Advies: vanavond of morgenochtend dekken en 24 uur later nogeen keer. Vanavond lukt niet, dus morgenochtend 10:30 u bij de dekmeester.
Dinsdag
7 mei 2019
Vandaag de eerste progesterontest gedaan. Uitslag; 3,4. Advies: morgen weer prikken.
Vrijdag
3 mei 2019
Eerste druppeltjes gevonden, dus afspraak maken voor 7 mei.
Woensdag
1 mei 2019
Afspraak bij DA. Kort lichamelijk onderzoek. Geen problemen, goed gezond, stevige en regelmtige hartslag. Froukje vloeit nog niet, eerste keer progesteron prikken op 4e dag vloeien.
Vrijdag
26 april 2019
Froukje is loops geworden. Gistermiddag was er nog twijfel, maar vanochtend was het echt zover. Baloo kon niet meer van Froukje af blijven. Na het weekeinde een afspraak maken bij DA.