Welkom op de site van wetterhounkennel Van Dijk En Waard.

Ik ben Ellis Staas en ik woon in Alkmaar, samen met mijn Wetterhoun Froukje. Ik ben met honden opgegroeid en heb daarna zelf ook honden gehad, waaronder een Stabij(-na). Dat stopte op het moment dat er niet meer structureel alle dagen iemand thuis kon zijn.

          

Voorjaar 2014 ben ik gaan kijken wat voor hond ik na mijn pensionering (eind van die zomer) zou willen hebben. Op de site van de NVSW las ik de rasbeschrijving van de Stabij en daarna ook die van de Wetterhoun. Ik was op slag verkocht en heb mij meteen aangemeld bij de puppybemiddeling. Begin oktober 2014 kreeg ik bericht dat er op 29 september een Wetter-nest was geboren en dat ik aan de beurt was voor een pup uit dat nest. Zo kwam Froukje in november bij mij wonen.

Ik had zeker niet meteen het plan om met Froukje een nestje te gaan fokken, maar na bezoeken aan clubmatches, contacten met fokkers en veel lezen ontstond een jaar later toch het idee om met Froukje een of twee nestjes te gaan fokken. Omdat ik geen enkele ervaring had met het fokken van dieren heb begin 2016 de Fokkerscursus van de NVSW gedaan. Een echte aanrader, niet alleen voor teef-eigenaren, maar zeker ook voor reu-eigenaren die overwegen hun hond voor de fokkerij in te zeten.

Op 9 juli 2019 is het tweede nest van Froukje geboren. Lees meer daarover in het logboek van het tweede nest 2019 - Nest Froukje x Ollie

Froukje overleden

Op 15 januari 2022 is Froukje overleden. Op 28 december werd ze onwel en ondanks alle pogingen om het tij te keren heeft haar hart de strijd tegen de stapeling van 3 kwalen begin van de avond van 15 januari 2022 opgegeven. Ze was pas 7 jaar en dus veel te jong. We zullen je missen meiske.